Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Kategorija: Događanja | Servis
Započeo projekt „Pružam ruke“ nositelja Hrvatskog Crvenog Križa Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka
09 ožujka, 2021

Općina Čavle je partner u projektu “Pružam ruke”  korisnika Hrvatski Crveni križ Gradsko Društvo Crvenog križa Rijeka. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt “Pružimo ruke” je usmjeren na zapošljavanje 15 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a kako bi se njihovim uključivanjem u projekt unaprijedila njihova zapošljivost i nakon završetka projekta te ujedno poboljšale izvaninstitucionalne usluge usmjerene na starije i potrebite osobe te potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života obje skupine, na području Grada Rijeke i Općine Čavle.

Priopćenje za medije:

08. ožujka 2021. godine u vijećnici Općine Čavle održala se tiskovna konferencija projekta „Pružam ruke“ nositelja Hrvatskog Crvenog Križa Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka.
Simbolično na Dan žena, predstavljen je projekt koji je usmjeren na zapošljavanje 15 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a kako bi se njihovim uključivanjem u projekt unaprijedila njihova zapošljivost i nakon završetka projekta te ujedno poboljšale izvaninstitucionalne usluge usmjerene na starije i potrebite osobe te potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života obje skupine, na području Grada Rijeke i Općine Čavle.

Projekt „Pružam ruke“ (UP.02.1.1.13.032) financira se u potpunosti (100%) sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.391.490,00 kn te traje 18 mjeseci.

Riječ je o projektu iz programa Zaželi-faza II, a koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područna služba Rijeka, Općinom Čavle i Centrom za socijalnu skrb Rijeka.

Tijekom provedbe projekta zaposliti će se 15 nezaposlenih žena koje će pružati potporu i pomoć za 90 korisnika, starijih i nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju čime ovaj projekt ima i humanitarni karakter.
Dodana vrijednost projekta svakako je i edukacija žena-tijekom provedbe projekta svaka od žena završiti će program osposobljavanja i obrazovanja za gerontodomaćicu. Na taj način; educirane, osposobljene i motivirane žene steći će kompetencije koje će im koristiti i nakon završetka projekta, postati će konkurentnije na tržištu rada, lakše doći do zaposlenja te će samim time biti integriranije u društvo, a stečena znanja moći će primjenjivati i kod raznih poslodavaca, ali i u slučaju samozapošljavanja.

Posebno je za istaknuti 90 korisnika kojima će biti pružena potpora i pomoć u kući, a uzimajući u obzir promjene koje donosi proces starenja kao što su odlazak u mirovinu, povećani rizici od bolesti i invalidnosti, financijska ovisnost, socijalna isključenost i sl. , a što rezultira potrebom starih ljudi za potporom zajednice, odnosno razvijenost mreža i oblika pristupanja brizi i skrb o starijim i nemoćnim osobama. Zbog toga su izuzetno važne mjere i akcije koje se poduzimaju s ciljem očuvanja ili podizanja kvalitete života starih i nemoćnih ljudi.
Projektom su osigurana sredstva i za nabavku kućanskih i higijenskih potrepština na mjesečnoj razini za sve uključene starije i nemoćne osobe.

Trenutno je u tijeku javni poziv za zapošljavanje žena, dostupan na web stranicama nositelja projekta i partnera te ovim putem apeliramo na sve nezaposlene žene, a koje su zainteresirane za rad na ovom projektu da nam se jave na poziv i priključe u realizaciji ovog projekta.

 

Poveznice na natječaj za zapošljavanje za žene u sklopu projekta “Pružam ruke”:
Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.