Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

U dva dana u Čavlima napunjen kombi s humanitarnom pomoći

Kombi vozilo puno kutija humanitarne pomoći otišlo je sinoć oko 18 sati iz Doma kulture gdje je Crveni križ Čavle tijekom  subote 12. i nedjelje 13. ožujka od 9 do 17 sati organizirao akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Sakupljali su se prehrambeni artikli i higijenski paketi.

-Svaka čast našim mještanima. Uvijek kada je pomoć potrebna, mještani općine Čavle su tu da priteknu u pomoć. Podsjetit ću na humanitarne akcije sakupljanja pomoći za stradale u poplavi u Posavini 2018. godine i stradalnike potresa u Banovini u prosincu 2020. godine. I ovoga puta mještani naše općine pokazali su još jednom veliko čavjansko srce i na tome im veliko hvala. Ponosna sam na pun kombi humanitarne pomoći sakupljen za izbjeglice iz ratom pogođene Ukrajine, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Humanitarnu akciju organizirale su i provele volonterke Crvenog križa, podružnice Čavle.

-Izuzetno smo zadovoljne. Sakupilo se mnogo higijenskih potrepština i trajnih prehrambenih artikala. Napunili smo jedan kombi koji je sinoć donacije prevezao u sabirni centar Crvenog križa na Školjiću. Nakon toga prikupljene donacije sortirati će se u pakete i rasporediti izbjeglicama u našoj županiji, ali i izbjeglicama na ukrajinsko-poljskoj granici, pojasnila nam je Stanka Bušljeta predsjednica čavjanske podružnice Crvenog križa.

Donacije su nosili mještani svih dobi i svi su u razgovorima s volonterkama bili zabrinuti za situaciju u Ukrajini i suosjećajni na ono što se događa u toj zemlji. Naime, u hrvatskom narodu i dalje su živa sjećanja na Domovinski rat i njegove tragedije.

-Posebno me uvijek gane kada vidim koliko se stvari prikupilo za djecu. Ljudi, mladi i stariji mještani, nosili su pelene, dječju hranu i kozmetiku za djecu. Na djecu smo svi najosjetljiviji rekla nam je Stanka Bušljeta koja je sa svojom ekipom volonterki Antonijom Vičić, Marijom Ahel, Ljiljanom Stojanović, Vesnom Zaharijom, Tonkom Đurić i Ivanom Bernobić dežurala u Domu kulture i sortirala donacije koje su pristizale tijekom vikenda.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.