Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Platak će od 28. do 30.  siječnja biti domaćin jedinstvenoga natjecanja, kakvo na hrvatskom tlu i hrvatskom snijegu još nikada nije održano. Riječ je o promociji zimskog sporta u usponu koji će ovog zadnjeg vikenda u siječnju doživjeti svoju hrvatsku premijeru.  O čemu je riječ? Na Platku će se održati prvo skibike svjetsko natjecanje.

Što je uopće skibike? Je li to skijanje ili vožnja biciklom? Riječ je o sportu koji je na neki način spojio biciklizam i skijanje, samo što  skibike umjesto dva kotača ima – dvije skije. Ovaj iznimno atraktivan sport možete vidjeti na Platku zahvaljujući skupini entuzijasta okupljenih oko Jure Lučića i Skibike kluba Croatia.

– Mi smo prvi skijaško-biciklistički klub u Hrvatskoj i imamo priliku organizirati prvo međunarodno natjecanje u ovom sportu u Hrvatskoj. Za sada imamo prijavu 22 natjecatelja, uglavnom su sve to profesionalni vozači downhilla, a većina njih pod ugovorom je s Red Bullom. Naravno da nismo očekivali nešto takvo, ali Platak će nakon ovoga biti vidljiv u čitavom svijetu. Ne smo Europi, nego i Americi. Tko do sada nije čuo za Platak, nakon ovoga natjecanja sigurno će za njega čuti, rekao nam je Jure Lučić, predsjednik i osnivač Skibike kluba Croatia.

Organizaciju natjecanja podržali su pokrovitelji Primorsko-goransku županija i  Općina Čavle.

Općina Čavle podržava rad sportskih klubova i podupire organizacije natjecanja. Skibike je jako zanimljiv i atraktivan sport. Nadam se da će naši mještani i gosti iskoristiti priliku i isprobati skibike. Naime, za ovaj sport ne morate imati skijaškog predznanja pa vjerujem da je ovo prilika mnogim ne skijašima da se spuste niz Radeševo, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić.

Dolazak ovakvog skibike spektakla na Platak znači i promociju našeg sportsko- rekreacijskog centra, ali i ovog kraja uopće. Vijesti s ovog jakog natjecanja obići će Europu te stići do Amerike. Nije to mala stvar. Ponosni smo i sigurna sam da će ovo natjecanje generirati neka nova natjecanja koja privlače natjecatelje i medije, ali i gledatelje i goste, a sve u interesu razvoja našeg turizma i gospodarstva baziranog na sportu, zaključila je načelnica Ivana Cvitan Polić.

 

TKO DOLAZI NA PLATAK?

Ovaj zimski sport za kojim je interes u velikom porastu dovodi u Hrvatsku najveće skibikere današnjice te kao takav nudi bogat dvodnevni program pun zabave i adrenalina. Platak, kao jedna od najpoželjnijih zimskih destinacija u Hrvatskoj, savršen je za domaćinstvo ovakvog događaja.

Platak će ugostiti će preko 20 vozača od koji su najpoznatiji Boris Režabek i Filip Flisar u bojama Red Bull-a, Tobi Merz višestruki pobjednik Masters of Dirts-a, Gregor Schuster iz Rider tima Austria, Charles Padel iz Eretic Snowscoot tima te naš predstavnik Emanuel Bastaja u Rider timu Croata, također višestruki pobjednik Panoniana u scootering disciplini. Naravno, i mnogi drugi!

Program će biti obogaćen prezentacijom tvrtke SLEDGEHAMMER, odnosno, njihovih skibike vozila, Ford Krainc predstavlja novi model vozila, cjelodnevna zabava uz DJ Stribora i njegovog party vozila te naravno glavna utrka koja će pokazati tko je prvi pobjednik međunarodne utrke na Platku!

Sigurno je da adrenalina i zabave neće nedostajati te pozivamo sve zaljubljenike u zimske sportove te širu publiku da nam se pridruže i zajedno sa nama započnu godinu na najbolji mogući način: LUDO I NEZABORAVNO! Vidimo se na Platku, poručuju iz Skibike kluba Croatia.

 

PROGRAM:

28.01.2022. (petak)

– 15:00 – 19:00 – dolazak natjecatelja i smještaj u Mali dom Platak
– 20:00 – večera i druženje natjecatelja

29.01.2022. (subota)

07:00 – 09:00 Doručak
09:00 – 11:00
– Grupne vožnje po stazi
– White downhill ride – „freeride“ vožnja po neoznačenom dijelu staze
11:00 – 12:30
– Predstavljanje Sledgehamer Skibike
– Probne vožnje uz instruktora – pokretna traka na Radeševu
(Program popraćen DJ-em)
12:30 – 13:30 – Pauza za ručak
13:30 – 16:00
– Grupne vožnje uz instruktore za posjetitelje
– Trening vožnje za natjecatelje

30.01.2022. (nedjelja)

07:00 – 09:00- Doručak
09:00 – 10:30
– Okupljanje na stazi
– Trening vožnje
– Pripreme za utrku
11:00 – 14:00 – Utrka
15:00 – 16:00 – Proglašenje pobjednika uz zabavni program
– (dodjela nagrada + nastup DJ-a )

 

Datoteka dostupna za preuzimanje:
Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.