Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Kategorija: Događanja | Servis
Rekordnih 82 stipendista potpisalo ugovore s Općinom Čavle, načelnica pozvala mlade da se uključe u rast i razvoj zajednice
24 studenoga, 2022

U Čavlima je održano svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika, studenata i sportaša u  za školsku odnosno akademsku 2022./23. godinu.

Ugovor s Općinom Čavle potpisao je rekordan broj stipendista, njih čak 82 i to 31 učeničku, 36 studentskih, 9 učeničkih za deficitarna zanimanja i 6 sportskih stipendija.

„Vi ste najbolji od najboljih i čestitam vam na tome. Ponosni smo na vas. Čak 82 stipendije rekordan je broj stipendija u Općini Čavle“, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić obraćajući se stipendistima te dodala kako su Čavle Općina koja daje najveći broj stipendija.

Predsjednik Općinskog vijeća Norbert Mavrinac pridružio se čestitkama stipendistima te rekao kako je ove godine proširen obuhvat stipendista na učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja i studente svih prvih godina fakulteta kojima je kriterij uspjeh u prethodnom obrazovnom razdoblju.

Broj stipendija tako se s prošlogodišnjih 72 popeo na čak 82 stipendije.

Također je istaknuto da sportske stipendije dobivaju uspješni sportaši koji imaju prebivalište na području Čavala, a treniraju u nekom klubu izvan obuhvata Općine, ali i sportaši koji stanuju u drugim općinama i gradovima, a ostvaruju sportske uspjehe u klubovima registriranima u općini Čavle.

Načelnica Ivana Cvitan Polić pozvala je mlade da se uključe u zajednicu, kroz sudjelovanje u događajima i aktivnostima ili kroz Savjet mladih te na taj način sudjeluju u kreiranju okruženja po njihovoj mjeri.  Dodala je kako bi na taj način međusobno se upoznali, doznali koje su potrebe mladih i što nedostaje u našem mjestu.

„Ovo je prigoda da vas pozovem da se vi mladi, pametni i sposobni ljudi uključite u rad naše zajednice. U suradnji s Turističkom zajednicom pozivat ćemo vas da se volonterski angažirate na našim događanjima, u našim udrugama, kulturi, sportu, radu s umirovljenicima i slično. Sljedeće godine potvrda o volonterskom angažmanu bit će preduvjet za dobivanje stipendije. Ne zato da bi mi dobili radnu snagu, nego zato da vas motiviramo da se vratite u zajednicu u kojoj živite i sudjelujete u njezinom radu, rastu i razvoju“, poručila je Cvitan Polić.

Ukupno Općina Čavle za stipendije izdvaja 400 tisuća kuna.

Iznos stipendija je 400 kn učenička, 300 kn učenička za deficitarna zanimanja,  500 kn studentska te 400 kn sportska stipendija.

Stipendije su ove školske, odnosno akademske godine dobili:

OBRTNIČKE STIPENDIJE: Ivano  Štimac, Toni Abramović, Mateo Jović, Filip Cetina, Antonio Semion, Stefan Stojković, Mario Linić, Matija Rožić i Lara Mohorić

SPORTSKE STIPENDIJE: Dora Fućak, Elena Ban, Nikol Marelja Bošnjak, Ira Nimčević, Carrolina Bajrić i Dorotea Margan

UČENIČKE STIPENDIJE: Karlo Mandir, Dino Dujmić, Natali Butković, Ređep Ademaj, Ena Čargonja, Valerio Burić, Iva Miculinić, Petra Premuš, Matko Štanfel, Lora Birtić, Ema Vlašić, Anja Juretić, Lucija Čavić, Nika Rožmarić, Dorotea Banko, Nensi Orlandini, Petar Juretić, David Pranjić Zaharija, Nina Jugović, Majda Brkić, Lucija Čabrijan, Katja Fućak, Dora Rački, Viktoria Sudan, Klara Brdar, Ramona Zoretić, Luka Štimac, Leo Medenčić, Fani Šafar, Maja Salihagić i Lucia Milardović

STUDENTSKE STIPENDIJE: David Kopajtić, Ramić Danko, Nina Dujmić, Luka Jurković, Roma Đurić, Tara Fućak, Petra Mavrinac, Mia Burić, Andrea Juričić, Andrea Kraus, Karla Lukežić, Ines Vidović, Teo Baffo, Ana Rubčić, Vladimir Šupek, Eli Derenčinović, Tea Karanfilovski, Lana Štanfel, Karla Šojat, Petra Valić, Laura Fućak, Morena Volarić, Leona Sudan, Bernard  Miculinić, Vita Pervan, Tena Tomiša, Mia Zaharija, Lara Brdar, Antonia Juretić, Marta Žeželić, Tara Martić, Tomislav  Horaček, Tea Žeželić, Dorian Glad, Lorena Kalić i Filip Perušić

 

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.