Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana obuhvaća ukupno 17 frankopanskih kaštela i 3 sakralne lokacije s područja županije, koje će se obogatiti novorazvijenim interpretacijskim sadržajem te promovirati cjelovitom kampanjom kao jedinstveni kulturno-turistički proizvod i destinacija.

Na području Općine Čavle i prosturu kaštela Grad Grobnik, sredstva iz projekta „Putevima Frankopana“ su utrošena na uređenje južne kule, sanacija krova,  obnova  fasade,  uređenje  zidova,  postavljanje novih  podova  i stolarije,  te opremanje prostora. Sredstva iz projekta su usmjerena i na opremanje udruge „Praesidio  Frangipanus“  s  20  kostima  frankopanske  straže,  oružjem, zastavama,  štitovima  i  bubnjem,  te obnovu sjeverne kule koja će postati interpretacijski centar.

Cilj je razviti kulturno-turistički proizvod čiji će sadržaji privući veći broj posjetitelja na lokacije kaštela koji nisu bili u prvom planu turističke ponude županije te na taj način oživjeti dosad manje razvijene krajeve županije.

Svrha je također i razvijanje osjećaja povezanosti na regionalnoj razini i stvaranje platforme za suradnju udruga i kulturnih dionika.

Galerija

Interpretacijski centar Grobnik

Video

Cilj projekta

Zaštititi kulturno nasljeđe obitelji Frankopan na području Primorsko-goranske županije te stvoriti novu društveno-ekonomsku vrijednost kroz turističku valorizaciju.

Partneri

 • Primorsko-goranska županija (nositelj)
 • Grad Rijeka
 • Grad Kraljevica
 • Grad Bakar
 • Grad Čabar
 • Općina Čavle
 • Općina Lokve
 • Općina Vinodolska
 • Biskupija Krk
 • Prirodoslovni muzej Rijeka
 • Centar za kulturu Grada Krka
 • Turistička zajednica Grada Rijeke
 • Turistička zajednica Kvarnera.
Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana
Proračun:

Ukupni proračun projekta:
61.024.028,15 kn

Financiranje od strane EU:
47.306.235,33 kn

Program iz kojeg se financira:

Strukturni fondovi – Europski fond za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija

Web-stranica:

frankopani.eu

Razdoblje provedbe projekta:
1.11. 2015. – 1. 02. 2021.

Više na linku:
https://www.riprsten.com/cavle/you-tube-kanal-o-frankopanima-predstavljen-na-grobniku

Ostali EU fondovi / Projekti

Povežimo se baštinom

Povežimo se baštinom

Naziv projekta Povežimo se baštinom   Cilj projekta Cilj projekta je izgradnja novih i revitalizacija postojećih lokacija kulturno-povijesne baštine s ciljem stvaranja nove ponude za posjetitelje. Projekt okuplja 13 fizičkih lokacija kulturne baštine...

Izgradnja interne ceste u zoni proizvodne namjene I2 Soboli

Izgradnja interne ceste u zoni proizvodne namjene I2 Soboli

Naziv projekta Izgradnja interne ceste u zoni proizvodne namjene I2 Soboli   Korisnik Općina Čavle   Kratki opis projekta Projekt "Izgradnja interne ceste u zoni proizvodne namjene I2 Soboli" usmjeren je na razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti...

Energetska obnova sustava javne rasvjete

Energetska obnova sustava javne rasvjete

Naziv projekta Energetska obnova sustava javne rasvjete   Kratki opis projekta Općina Čavle je kod Hrvatska banke za obnovu i razvitak realizirala  kredit za pokriće troškova energetske obnove sustava javne rasvjete tzv. „ESIF krediti za javnu rasvjetu“ koji su...

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.