Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
+385 (0)51 208 311

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana obuhvaća ukupno 17 frankopanskih kaštela i 3 sakralne lokacije s područja županije, koje će se obogatiti novorazvijenim interpretacijskim sadržajem te promovirati cjelovitom kampanjom kao jedinstveni kulturno-turistički proizvod i destinacija.

Na području Općine Čavle i prosturu kaštela Grad Grobnik, sredstva iz projekta „Putevima Frankopana“ su utrošena na uređenje južne kule, sanacija krova,  obnova  fasade,  uređenje  zidova,  postavljanje novih  podova  i stolarije,  te opremanje prostora. Sredstva iz projekta su usmjerena i na opremanje udruge „Praesidio  Frangipanus“  s  20  kostima  frankopanske  straže,  oružjem, zastavama,  štitovima  i  bubnjem,  te obnovu sjeverne kule koja će postati interpretacijski centar.

Cilj je razviti kulturno-turistički proizvod čiji će sadržaji privući veći broj posjetitelja na lokacije kaštela koji nisu bili u prvom planu turističke ponude županije te na taj način oživjeti dosad manje razvijene krajeve županije.

Svrha je također i razvijanje osjećaja povezanosti na regionalnoj razini i stvaranje platforme za suradnju udruga i kulturnih dionika.

Galerija

Cilj projekta

Zaštititi kulturno nasljeđe obitelji Frankopan na području Primorsko-goranske županije te stvoriti novu društveno-ekonomsku vrijednost kroz turističku valorizaciju.

Partneri

 • Primorsko-goranska županija (nositelj)
 • Grad Rijeka
 • Grad Kraljevica
 • Grad Bakar
 • Grad Čabar
 • Općina Čavle
 • Općina Lokve
 • Općina Vinodolska
 • Biskupija Krk
 • Prirodoslovni muzej Rijeka
 • Centar za kulturu Grada Krka
 • Turistička zajednica Grada Rijeke
 • Turistička zajednica Kvarnera.
Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana
Proračun:

Ukupni proračun projekta:
61.024.028,15 kn

Financiranje od strane EU:
47.306.235,33 kn

Program iz kojeg se financira:

Strukturni fondovi – Europski fond za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija

Web-stranica:

frankopani.eu

Razdoblje provedbe projekta:
1.11. 2015. – 1. 02. 2021.

Više na linku:
https://www.riprsten.com/cavle/you-tube-kanal-o-frankopanima-predstavljen-na-grobniku

Ostali EU fondovi / Projekti

Energetska obnova sustava javne rasvjete

Energetska obnova sustava javne rasvjete

Naziv projekta Energetska obnova sustava javne rasvjete   Kratki opis projekta Općina Čavle je kod Hrvatska banke za obnovu i razvitak realizirala  kredit za pokriće troškova energetske obnove sustava javne rasvjete tzv. „ESIF krediti za javnu rasvjetu“ koji su...

WIFI4EU

WIFI4EU

uvođenje besplatnog Wi-Fi-a na javnim površinama za građane i posjetitelje temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF): Program WiFi4EU.

„Visoki krvni tlak – tihi ubojica“

„Visoki krvni tlak – tihi ubojica“

u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020. i Poziva na dostavu projektnih prijedloga „ Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza I“ (referentne oznake UP.02.2.1.04), Općina Čavle prijavila je projekt „Visoki krvni tlak-tihi ubojica“

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.