Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Za čak 77 novih grobnica, s ukupno 246 ukopnih mjesta, prošireno je groblje u Gradu Grobniku.

Izrada potrebne dokumentacije počela je još 2014. godine, dok je izgradnja groblja krenula u studenom prošle godine. Sve je završeno u roku, u lipnju ove godine, a u prošlom je mjesecu stigla i uporabna dozvola.

Na oko 800 kvadrata izgrađeno je ukupno 77 novih grobnica s 246 ukopnih mjesta. Većinom se radi o jednostrukim grobnicama (72) koje imaju tri ukopna mjesta, dok manji broj (5) otpada na dvostruke grobnice sa šest ukopnih mjesta.

“Prvo grobno mjesto već je prodano što potvrđuje činjenicu da nam je trebalo proširenje groblja. Nadam se da će nam ovo groblje još dugo služiti i da nam neće previše trebati,” rekla je zamjenica općinskog načelnika Ivana Cvitan- Polić.

Troškovi, koji su se protegnuli kroz tri proračunske godine, ukupno iznose nešto više od milijun i 400 tisuća kuna, od čega je najveći dio od milijun i 130 tisuća osiguran iz ovogodišnjeg općinskog proračuna.

Proširenje groblja u Gradu Grobniku realizirano je tek polovično. Naime, iskorišteno je pola prostornim planom predviđenog prostora, što bi trebalo zadovoljiti trenutne potrebe. Ostatak prostora će se iskoristiti i nadograditi kada zatreba. Posljednja dogradnja groblja bila je 2005. godine, kada je izgrađeno 16 novih grobnica što je bilo dovoljno za proteklih desetak godina pa se iz Općine nadaju da će nove grobnice biti dostatne za dulje vrijeme.

S obzirom na troškove vrijednost grobnih mjesta kreće se od 17 tisuća kuna za jednostruka do čak 34 tisuće kuna za dvostruka. No, iz Općine poručuju kako se mještani ne moraju brinuti jer će cijene i dalje biti 7, odnosno 10 tisuća kuna, dok će se ostatak pokriti iz općinskog proračuna.

Nove grobnice blagoslovio je župnik Ivan Friščić, a svoj je doprinos dao i zbor župne crkve sv. Filipa i Jakova.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.