Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Besplatan ultrazvuk i tečaj za trudnice, Savjetovalište za prehranu novorođenčadi i poklon bon novorođenim stanovnicima naše općine

Općina Čavle ima četiri mjere pomoći mladim obiteljima, točnije trudnicama i novorođenčadi. Najnovijom odlukom, a nakon provedenog poziva za dostavu ponuda, Općina Čavle sklopila je ugovor s poznatom riječkom Poliklinikom Fem Point koju vode specijalisti ginekolozi dr. med. Predrag Đorđević i dr. med. Maja Milanović Đorđević.  Ovim ugovorom osiguran je besplatan UTZ 3D/4D svim trudnicama u 2022. godini s prebivalištem na području općine.

-Riječ  je o pregledu  bebe u majčinom trbuhu vrlo sofisticiranim ultrazvučnim aparatom koji se preporučuje napraviti oko 30. tjedna trudnoće. Za ovu namjenu Općina Čavle je u proračunu osigurala 35 tisuća kuna, rekla je čavjanska načelnica Ivana Cvitan Polić.

Pregled traje 30 do 40 minuta, a sve trudnice će nakon pregleda dobiti fotografiju bebe za uspomenu. Pozivaju se sve trudnice zainteresirane za ovaj specijalistički pregled da u Općinskoj upravi podignu potvrdu, s kojom će, nakon što rezerviraju termin, u poliklinici koja se nalazi na adresi Sveučilišna avenija 1 u Rijeci, dobiti spomenuti pregled specijaliste.

Uz to, mladi roditelji već dobro znaju da zahvaljujući financiranju Općine Čavle, imaju pravo na besplatan tečaj za trudnice, a svaka beba dobije poklon bon u vrijednosti od 400 kuna. Općina sufinancira i Savjetovalište za prehranu novorođenčadi u Cambierievoj ulici gdje se svi novopečeni roditelji mogu obratiti za savjet te pakete adaptiranog mlijeka i kašica za dohranu beba.

-Djeca su nam uvijek bila na prvom mjestu i bit će nam i dalje. Stvorili smo uvjete za kvalitetan život mladih obitelji, izgradili vrtić i sportsku dvoranu, dogradili školu, uredili dječja igrališta i sportsko igralište Jama kako bi u našoj općini sretno i zdravo živjelo što više djece, zaključila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.