Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Naša grobnička vilo, hvala ti na svemu

Dana 8. ožujka Grobnišćinu je zatekla tužna vijest o smrti Vlaste Juretić, tim povodom načelnica Općina Čavle Ivana Cvitan Polić je napisala:

„Ovo je jako tužan dan za našu Čavju i cijelu Grobnišćinu.

Simbolično, na Dan žena, napustila nas je snažna nepokolebljiva žena neiscrpne energije. Vlasta Juretić je bila nepresušan izvor ideja, kreativan pokretač kulture našeg kraja te nezamjenjiv zaštitnik tradicije i grobničkog govora, koja je svoje znanje nesebično dijelila mlađim generacijama, djeci i mladima. Živjela je za svoju Katedru Čakavskog sabora Grobnišćine, za naš kaštel Grobnik. Živjela je svoje grobničko ča u svakoj riječi, stihu i govoru. Željela je da ljepota ovog kraja ostane zabilježena u svim oblicima umjetnosti- u knjigama, pjesmama, glazbi, slikama, skulpturama i fotografijama. Vlasta Juretić je bila ponosna Grobnišćica, a taj ponos svima je jasno pokazivala.

Danas osjećamo ogromnu prazninu. Nitko neće moći nadomjestiti njezino mjesto, toliku ljubav prema svom kraju, njezinu snagu kada je trebalo izboriti se kulturu i baštinu te energiju koju je imala u realizaciji svih programa koje bi zacrtala. Za nju niti jedna prepreka nije bila nepremostiva.

Iza nje ostaju njezini projekti. Za vječnost…

Nikad je nećemo zaboraviti. Draga Vlasta, naša grobnička vilo, hvala ti na svemu.“

 

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.