Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Poziv na javno savjetovanje o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Općine Čavle
17 svibnja, 2023

Na web stranicama Općine Čavle objavljen je nacrt Odluke o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Općine Čavle te se poziva zainteresirana javnost na savjetovanje o istoj.

Temeljem članka 26. stavka 2 Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine“ broj 19/22) predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave koja odlučuje o pravima i obvezama potrošača – korisnika javnih usluga dužno je osnovati savjetodavno tijelo u čijem radu sudjeluje i predstavnik udruge za zaštitu potrošača, a jedinica lokalne samouprave će na transparentan, objektivan i nediskriminirajući način, nakon mišljenja savjetodavnog tijela, donositi odluke koje se odnose na zaštitu prava potrošača – korisnika javnih usluga.

Rok za podnošenje prijedloga je do 16. lipnja 2023. godine do 11.00h. Prijedlozi se mogu dostaviti pisanim putem ili na elektroničku adresu: pisarnica@cavle.hr.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni te će se o istim sastavit Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koje će biti objavljeno na web stranici Općine Čavle.

Na temelju ponuđenog teksta Odluke i pristiglih komentara sudionika Savjetovanja, formulirat će se konačni tekst Odluke o kojoj će raspravljati Općinsko vijeće kao tijelo koje Odluku usvaja.

Datoteke dostupne za preuzimanje:

 

28.06.2023.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.