Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Kategorija: Obavijesti
POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI LAG-ova “TERRA LIBURNA” I „VINODOL“ ZA ZAJEDNIČKO PLANIRANJE RURALNOG RAZVOJA GROBINŠTINE
19 svibnja, 2016

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI LAG-ova “TERRA LIBURNA” I „VINODOL“ ZA ZAJEDNIČKO PLANIRANJE RURALNOG RAZVOJA GROBINŠTINE
Tijekom sastanka Koordinacije dogovorena je suradnja županijskih LAG-ova s Primorsko-goranskom županijom na izradi županijskog Programa ruralnog razvoja 2017-2020
U Bribiru je 12. svibnja 2016. potpisan „Sporazum o suradnji LAG „VINODOL“ i LAG „Terra liburna“ za područje Općine Čavle I Oćine Jelenje. LAG „ VINODOL“ je ovim sporazumom uspostavio trajnu suradnju s LAG-om „ Terra liburna “ u cilju razvoja ovih općina temeljenom na odrednicama ruralnog razvoja i LEADER/CLLD pristupa. Općina Čavle i Općina Jelenje dio su mikroregije Grobničkog polja, doline Rječine i Grobničkih Alpi, no spadaju u dva različita LAG-a. Zbog ove specifičnosti potpisan je Sporazum kojim će se omogućiti bolju i uspješniju suradnju uključenih LAG-ova, a time i kvalitetniji ruralni razvoj ovog područja sukladno njegovim specifičnim potrebama i mogućnostima, kao i provedbu Programa ruralnog razvoja Hrvatske 2014-2020 i provedbi Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova.

laggrobinscina

Presjednica LAG „Terra liburna“ Anđela Cjetković i predsjednik LAG „Vinodol” Ivica Jerčinović
Sporazum je potpisan na sastanku Koordinacije LAG-ova Primorsko-goranske županije gdje je u suradnji s Upravnim odjelom za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ, dogovorena suradnja između 4 LAG-a i same PGŽ za izradu Programa ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije 2017-2020, provedbom kojeg će se omogućiti financiranje projektnih prijedloga koji nisu u skladu s Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Na taj način će se osigurati cjeloviti pristup razvoju ruralnih područja naše županije, te omogućiti financiranje za korisnike iz više izvora za različite vrste projekata od važnosti za ruralnu zajednicu.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.