Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Općina Čavle objavila javni poziv: Srednjoškolcima besplatne knjige – evo koji su kriteriji
04 srpnja, 2022

U sklopu raznih pomoći za obrazovanje djece svih dobi Općina Čavle je i ove godine osigurala sredstva za nabavku školskih udžbenika za učenike srednjih škola za 2022./2023. školsku godinu. Pravo na besplatne knjige imaju srednjoškolci čiji roditelji zadovoljavaju jedan od uvjeta iz Odluke o socijalnoj skrbi na području Općine Čavle i to: socijalni uvjet, uvjet prihoda ili poseban uvjet.

-Općina Čavle je posebno osjetljiva na potrebe djece te smo zbog toga odlučili i ove godine pomoći našim srednjoškolcima i njihovim obiteljima koje su u potrebi. Nastavak obrazovanja je iznimno važan jer će tim mladim ljudima ono sutra omogućiti brže pronalaženje bolje plaćenog posla i osiguranje financijske stabilnosti. Ovu odluku donosimo jer želimo da sva djeca imaju jednake mogućnosti za bolji život u budućnosti, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Uz pisani zahtjev, potrebno je priložiti slijedeću dokumentaciju ovisno u uvjetu kojem udovoljavate.

Socijalni uvjet: zahtjev, preslika osobne iskaznice  roditelja, potvrda tajništva škole o završenom  razredu i preslika rješenja Centra za socijalnu skrb Rijeka.

Uvjet prihoda: zahtjev, preslika  osobne iskaznice  roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i platne liste za oba roditelja zadnja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva.

Mjesečni prihod obitelji da bi učenik ostvario pravo na  besplatne udžbenike ne smije biti veći od: 2.500 kn za dva člana obitelji, 3.300 kn za tri člana obitelji, 4.000 kn za četiri člana obitelji, 4.500 kn za  pet članova obitelji i 5.000 kn za šest članova obitelji.

Poseban uvjet (ostvaruje dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata): zahtjev, preslika osobne iskaznice roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i preslika rješenja Ministarstva branitelja.

Zahtjevi se primaju u Upravnom odjelu Općine Čavle do 22.srpnja 2022.godine

Datoteka dostupna za preuzimanje:

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.