Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Kratki izvještaj o provedenoj obuci Kastav 2020.

Uvježbavanje postrojbi civilne zaštite opće namjene i povjerenika civilne zaštite „Kastav 2020” održano je 29.02.2020. u prostoru Školske sportske dvorane „Matija Katalinić“ u Kastvu.

Cilj uvježbavanja je bio upoznati povjerenika i pripadnike postrojbi CZ sa sustavom CZ u Republici Hrvatskoj te njihovom ulogom u istome, kao i upoznavanjem istih sa dijelom operativnih snaga koje su nositelji sustava CZ u Primorsko – goranskoj županiji.

U vježbi su sudjelovale Postrojbe civilne zaštite opće namjene i povjerenici iz Općina Čavle, Jelenje, Kostrena, Matulji i Viškovo te Grada Kastva.

Snage koje su sudjelovale u organizaciji i provedbi obuke su: Područni ured civilne zaštite Rijeka, Grad Kastav, Društvo Crvenog križa Primorsko – goranske županije, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kastav, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Rijeka i Specijalistička postrojba CZ PGŽ.

Obuka je počela u 9:00 sati zajedničkim predavanjima: „Sustav civilne zaštite i zadaće jedinica lokalne i područne samouprave“ i „Ustroj i zadaće Hrvatskog Crvenog križa u kriznim situacijama uz naglasak na rad Službe traženja“.

Postrojba je prošla obuku iz četiri točke:

  1. “Upoznavanje sa opremom i tehnikama koje koriste gorski spašavatelji, prezentiranje rada potražnog psa“ – Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Rijeka
  2. „Upoznavanje sa skupnom vatrogasnom opremom, te rukovanje njome, tehnike gašenja otvorenog prostora“ – Dobrovoljno vatrogasno društvo Kastav
  3. „Formiranje kampa” – Specijalistička postrojba CZ PGŽ
  4. „Reanimacija i pružanje prve pomoći” – Društvo Crvenog križa PGŽ

Povjerenici su prošli obuku: „Osnovni postupci reanimacije i upotreba automatskog vanjskog defibrilatora” – Društvo Crvenog križa PGŽ

Obuka je završila u 13:00 sati.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.