Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Još jedna uspješna obuka

Desetog studenog u Vatrogasnom vježbovnom centru Šapjane održana je obuka u sklopu zajedničkog osposobljavanja postrojbi Civilne zaštite.

U vježbi, koju je organizirala Općina Viškovo, sudjelovale su postrojbe civilne zaštite Čavle, Jelenje, Kastav, Kostrena i Viškovo, a pridružili su se i članovi DVD-a Halubjan.

Vježba se izvodila na temu spašavanja iz ruševina, a sastojala se iz teoretskog i praktičnog dijela.

Uvodno predavanje vezano uz prava i obveze službe u CZ izložili su Petar Jagodnik i Lenjinka Juričić Mamilović iz PUZS Rijeka. Nakon toga je uslijedio praktični dio koji se izvodio u grupama a teme su bile tehnike spašavanja metodom klizanja i metodom preklapanja, spašavanje iz ruševina; podupiranje konstrukcija i rad sa motornim alatima a za kraj je bila vježba iz pružanja prve pomoći.

Obuka je završila ručkom u 13:00 sati, a uz odličnu organizaciju i dobar odaziv slobodno je možemo ocijeniti vrlo uspješnom.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.