Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Općina Čavle je u postupku izrade VII. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Čavle i to temeljem Odluke o izradi objavljene u Službenim novinama Općine Čavle br. 3/2019. U fazi izrade Koncepcije prostornog plana odlučili smo organizirati radionicu a u cilju ranijeg uključivanja javnosti prilikom odlučivanja o planiranju javnih prostora i sadržaja.

Radionica „Planiranje javnih površina i sadržaja“ održati će se:

u četvrtak, 13. lipnja 2019. u 14,00 h

u vijećnici Općine Čavle, Čavja 31, Čavle

Stoga pozivamo sve zainteresirane za iznalaženje rješenja prostornih problema javnih površina i sadržaja da se odazovu.

Očekivani učinak ovakvog pristupa u ranijoj fazi izrade prostornog plana odnosi se na poboljšavanje cjelokupne slike grada kao i na poboljšanje kvalitete života u Općini Čavle. Ideja ove radionice je sistematski analizirati i predložiti revitalizaciju javnog prostora. Iako sve teme neće biti razina prostornog plana koji se izrađuje, problemi će se evidentirati i usmjeriti na odgovarajući način. Činjenica je da je Općina Čavle uz Viškovo jedna od rijetkih općina koja bilježi demografski rast koji je između ostalog vezan uz blizinu Rijeke kao jednog od najvažnijih centara rada u Hrvatskoj te se stanovnicima pruža mogućnost dnevne cirkulacije iz naselja Općine u Rijeku. Stoga i zahtjevi za javnim površinama i sadržajima rastu.

Cilj ove radionice je poticanje suradnje između Općine Čavle i njezinih građana u smislu razmjene saznanja te ostvarenja dijaloga i ideja. Njome planiramo omogućiti komunikaciju i interakciju svih dionika koji javnim prostorom upravljaju, osmišljavaju sadržaje i programe koji se u javnom prostoru izvode ili pak prostor koriste, čime će se omogućiti zastupanje i pomirenje različitih interesa s ciljem donošenja najbolje odluke za zajednicu. Rezultati radionice biti će podloga za izradu Koncepcije VII. Izmjena i dopuna PPUO Čavle.

 

OPĆINSKA  NAČELNICA

Ivana Cvitan Polić  mag.cult.

 

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.