Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

OPĆINSKA NAČELNICA

Čavle, 30. ožujka 2020.g.

 

 

Poštovani,

 

u cilju smanjenja posljedica nastalih pandemijom COVID-a 19 Općina Čavle donijela je niz mjera kojima se nastoji pomoći gospodarstvenicima s područja Općine Čavle kao i korisnicima usluga Dječjeg vrtića „Čavlić“.

 

Slijedom navedenog, općinska načelnica donijela je Odluku kojom se oslobađa plaćanje zakupnine za mjesec ožujak u visini od 50% zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Općine Čavle kojima je Odlukom stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020.g. propisana obustava rada u djelatnosti trgovine.

 

Počevši od mjeseca travnja pa nadalje, za vrijeme trajanja Odluke o obustavi rada, zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Općine Čavle biti će oslobođeni plaćanja zakupnine u cijelosti, dok će se zakupcima koji nisu obuhvaćeni predmetnom Odlukom zakupnina umanjiti za 30%.

 

Također se donosi mjera o odgodi plaćanja komunalne naknade za pravne osobe za razdoblje od 3 mjeseca (od 1. travnja do 1. srpnja 2020.g.)

 

Korisnicima Dječjeg vrtića Čavlić za period od 16.3.-31.3.2020.g. obračunati će se 50% mjesečne cijene korištenja usluga dok za daljnji period (od 1. travnja) roditelji neće sudjelovati u sufinanciranju ekonomske cijene vrtića već će iste snositi u cijelosti Općina Čavle.

 

Naglašavamo da Općina Čavle neće na dospjela potraživanja zaračunavati kamate, niti pokretati postupke prisilne naplate, dok će sve svoje obveze uredno izvršavati.

 

Općinskom vijeću Općine Čavle uputit će se na raspravu i donošenje odluka o oslobođenju plaćanja zakupnine kao i financiranju ekonomske cijene vrtića korisnika usluga Dječjeg vrtića Čavlić.

 

 

 

 

 

 

 

 • Odgoda plaćanja komunalne naknade za pravne osobe pogođene Odlukom o obustavi rada u djelatnosti trgovine (Odluka stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020.g. – u daljnjem tekstu “Odluka”) na razdoblje od 3 mjeseca s naknadnim utvrđivanjem načina otplate.

 

 • Umoljavamo sve pravne osobe na području općine Čavle da se jave sa zahtjevom za mogućnosti odgode plaćanja komunalne naknade na tihomir@cavle.hr

 

 • Oslobođenje plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu općine Čavle za zakupce pogođene Odlukom o obustavi rada u djelatnosti trgovine (Odluka stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020.g.):
 • za mjesec ožujak umanjenje u visini 50% ukupnog iznosa zakupnine
 • za sve mjesece trajanja Odluke – oslobođenje od plaćanja zakupnine.
 • po prestanku trajanja Odluke i ponovnom pokretanju poslovanja, općina Čavle će za prvi mjesec poslovanja umanjiti zakupninu za 50%.

 

Zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Općine Čavle kojima nije određena mjera o obustavi rada u djelatnosti trgovine (iznimke iz čl. III. predmetne Odluke) umanjiti će se zakupnina za mjesec travanj za 30%.

 

 • Za vrijeme privremenog prestanka rada Dječjeg vrtića „Čavlić“, korisnicima s prebivalištem na području općine Čavle obračun usluga se vrši na slijedeći način:
 • Za period od 16.3.-31.3.2020. obračunati će se 50% cijene korištenja usluga
 • Za period od 1.4. do 30.4., korisnici su oslobođeni plaćanja sudjelovanja u ekonomskoj cijeni vrtića,

 

 • Odgađa se pokretanje svih postupaka prisilne naplate za vrijeme važenja mjera, izuzev dugovanja kojima prijeti zastara, i to za sva potraživanja općine Čavle.

 

 • Općina Čavle će sve svoje obveze podmirivati po izvršenju usluge.

Datoteke dostupne za preuzimanje:

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.