Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Najbolji padobranci svijeta i legendarna američka padobrankinja u Čavlima

Općina Čavle i Padobranski klub „Krila Kvarnera“ još su jednom ponosni hrvatski domaćini velikog i važnog Svjetskog padobranskog kupa. Tradicionalno u ovom terminu na aerodromu na Grobničkom polju okupili su se najbolji padobranci svijeta. U Čavle je tako stiglo čak 170 najboljih padobranca svijeta, odnosno 30 ekipa iz 15-ak zemalja. Osim europskih zemalja poput Italije, Švicarske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske i Litve stigli su i padobranci iz Velike Britanije pa čak i SAD-a. Organizator Svjetskog padobranskog kupa je Padobranski klub „Krila Kvarnera“.

Cvitan Polić: Dolazak najboljih padobranaca svijeta dokaz kvalitete

-Ponosni smo na naš Padobranski klub „Krila Kvarnera“ koji već godinama organiziraju ovo veliko natjecanje. Dolazak najboljih padobranaca svijeta na Grobnik najbolje dokazuje kvalitetu rada i sigurnosti Zrakoplovnog društva“ Krila Kvarnera“ i njegovih sekcija. Sretni smo što će se i ovoga puta glas o  našoj općini čuti i u dalekoj Americi, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Svjetski kup u skokovima na cilj trebalo je početi danas, ali padobranci čekaju najavljeno smirivanje vjetra. Svi oni koji žele vidjeti kako izgleda ovaj atraktivan sport i kako skaču najbolji na svijetu pozvani su posjetiti aerodrom Grobnik sutra 11. lipnja i u nedjelju 12. lipnja od 8 do 20 sati kada su predviđeni padobranski skokovi za svjetski kup, ako se popravi vremenska prognoza.

Na Grobnik je došla najveća legenda svjetskog padobranstva Amerikanka Cheryl Stearns

-Zanimljivost ovogodišnjeg Svjetskog kupa na Grobniku je dolazak pilotkinje i legende svjetskog padobranstva Amerikanke Cheryl Stearns. Riječ je najboljoj padobranki svih vremena. Cheryl će uskoro napuniti 67 godina, a prvi put skočila je 1971. godine, u dobi od 17 godina, rekla nam je Jasminka Žeželić iz Padobranskog kluba „Krila Kvarnera“.

Cheryl Stearns u povijest je ušla već 1977. godine kada je postala prva ženska članica Golden Knightsa ( Zlatnih vitezova), elitnog padobranskog tima američke vojske. Zanimljivo je da Cheryl drži rekord za najveći broj padobranskih skokova koje je napravila žena – 21.000 skokova, a taj rekord postigla je 14. lipnja 2019. godine i do danas nije srušen.  Cheryl također drži rekord za broj padobranskih skokova koje je napravila u jednom danu, odnosno u razdoblju od 24 sata. Napravila je 352 skoka! Dogodilo se to  od 8. do 9. studenog 1995. godine.

Posjet aerodromu na Grobniku ove subote i nedjelje jedinstvena je prilika za upoznati jednu od najvećih legendi padobranstva i najbolje padobrance svijeta. Svi ste dobrodošli!

Aktualnosti o satnici i vremenskim uvjetima mogu se pratiti na Facebook stranici: Padobranski klub „Krila Kvarnera“ Rijeka.

 

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.