Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr
Ilegalna („divlja“) odlagališta

Ilegalna (divlja) odlagališta otpada su sve površine izvan službenog odlagališta, na koje je nepoznata osoba odložila otpad.

Postojanje ilegalnih odlagališta, osim što ukazuje na još nedovoljno razvijenu ekološku svijest ljudi, predstavlja i iznimno veliku opasnost od zagađenja okoliša i to prvenstveno tla i podzemnih voda. Otpad iz domaćinstva odbačen u okoliš pogoduje razmnožavanju glodavaca i drugih štetočina koji šire zaraze i bolesti. Ilegalna odlagališta “krivci su” za mnogobrojne požare u ljetnim mjesecima, a njihovo postojanje narušava izgled krajobraza.

Sukladno odredbi članka 36. stavka 2. Zakona o održivom gospodarenju otpadom obveza općine Čavle je uspostava sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu.

Ukoliko primijetite nepropisno odbačen otpad (divlje odlagalište) potrebno je popuniti priloženi obrazac dostupan za preuzimanje ili ispuniti online obrazac (niže).

Prijavite ilegalno odlagalište

  1. PODACI O PRIJAVITELJU (UNOS OVIH PODATAKA NIJE OBAVEZAN)

  Ime i prezime

  Adresa

  Telefon

  2. PODACI O LOKACIJI I VRSTI ODBAČENOG OTPADA

  NASELJE, ULICA I KUĆNI BROJ

  OPISNO ODREĐENJE LOKACIJE ODBAČENOG OTPADA

  OPIS (VRSTA) ODBAČENOG OTPADA

  PROCJENA KOLIČINE ODBAČENOG OTPADA

  VRIJEME NASTANKA DOGAĐAJA

  3. PODACI O POČINITELJU (UKOLIKO JE POZNAT)

  Ime i prezime

  Adresa

  Napomene koje mogu pomoći u određivanju počinitelja

  Skip to content

  Koristimo kolačiće

  Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.