Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

IVANA CVITAN POLIĆ: SPEKTAKULARNA WRC UTRKA DOLAZI NA PODRUČJE OPĆINE ČAVLE 
17 veljače, 2022

Svjetsko automobilističko rally natjecanje WRC u travnju dolazi na Platak, danas počela prodaja ulaznica

Najveći sportski spektakl i jedan od najgledanijih sportskih događaja u svijetu WRC Croatia Rally, koji će okupiti najbolje svjetske vozače relija, održat će se od 21.-24. travnja na atraktivnim brzinskim ispitima kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i našu Primorsko-goransku županiju i to na području od Gornjeg Jelenja, Platka i Grobničkog polja. Riječ je o, najvećim dijelom području općine Čavle i dijelom Grada Bakra.

CVITAN POLIĆ: KONFIGURACIJA TERENA I LJEPOTA OKOLNIH PLANINA IDEALNA KULISA

-Sretni smo što WRC dolazi upravo na područje naše općine. Smatram da je ovaj kraj zbog konfiguracije terena, okolnih brda i planina te vijugavih prometnica idealan za atraktivnost ovog natjecanja.  Općina Čavle je zbog toga podržala ovu manifestaciju i vjerujem da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini po čemu smo uvijek dosad bili prepoznati, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić.

Ove se godine očekuje i rekordan broj gledatelja na nekom od sportskih događanja, naime, prema predviđanjima organizatora u posebnim fan zonama i uz stazu natjecanje će pratiti više od 350.000 ljudi, čiji se dolazak očekuje iz zemalja Europe pa i mnogih zemalja svijeta.

POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA PLATAK PO CIJENI OD 75 KN

Od danas je u prodaji ograničena količina Early bird ulaznica za mjesta u Fan zonama – osim pogleda na najatraktivnije prolaske svjetskih rally zvijezda, posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i cjelodnevna zabava. Prvi kupci svoje će ulaznice moći kupiti po povlaštenim cijenama putem stranice www.ulaznice.hr najkasnije do 03. ožujka ili do isteka zaliha.

Ulaz u fan zonu na Platku stajat će 75 kn. Za Fan zonu Platak u prodaju je puštena i ograničena količina parkirališnih karata po cijeni od 35 kn. Ove karte osiguravaju parkirališno mjesto u Zračnoj luci Grobnik, odakle je osiguran autobusni prijevoz do Fan zone Platak, besplatan za sve putnike s važećim ulaznicama za Fan zonu Platak.

RASPORED WRC-A – OD MONTE CARLA PREKO HRVATSKE DO JAPANA

WRC (World Rally Championship) najpopularnije je automobilističko natjecanje u svijetu (uz F1), a kojega redovito prati preko 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu. Hrvatska je, nakon dugogodišnjih nadmetanja s puno bogatijim državama, u 2021. po prvi puta dobila priliku organizirati jednu etapu svjetskog prvenstva u travnju u Zagrebu i okolici pod nazivom WRC Croatia Rally. Natjecanja se održavaju po cijelom svijetu jednom mjesečno. Ova godina počela je natjecanjem u siječnju u Monte Carlu, zatim u veljači u Švedskoj, ožujku u Portugalu, u travnju u Hrvatskoj i dalje Kenija, Estonija, Finska, Grčka, Novi Zeland, Španjolska i Japan.

HRVATSKA ĆE BITI DOMAĆIN TRI GODINE

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor o organizaciju ovog oktanskog spektakla na čak tri godine.

FINANCIJSKI ASPEKTI WRC-A

WRC Croatia Rally događaj je koji osim sportskog ima i puno širi značaj, uključujući utjecaj na hrvatsko gospodarstvo i pojačane turističke dolaske auto-moto entuzijasta i avanturista. Usporedbe radi, organizatori portugalske etape prvenstva su u 2019. godini proveli su studiju utjecaja događanja na gospodarstvo te su njihovi rezultati pokazali izravan i neizravan ekonomski utjecaj u zemlji u vrijednosti od 142 milijuna eura. Najpopularnije automobilističko natjecanje u svijetu uz F1 i vjerojatno najveće sportsko događanje u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina, Republici Hrvatskoj priskrbilo je više od 42,5 milijuna eura vrijednosti medijske promocije te između 60 i 100 posto popunjenosti hotelskih kapaciteta na široj lokaciji i to u predsezoni vrlo nestabilne 2019. godine, obilježene pandemijom i drugim poteškoćama.

POZIV VOLONTERIMA

Iz WRC Croatia Rally su uputili poziv volonterima za obavljanje poslova covid redara, usmjeravanja prometa i publike, marketing i promociju, press centar, logističku pomoć u parku vozača te pomoć u vođenju i upravljanju događanjima, dočeku sudionika i uzvanika. Prijaviti se možete na stranici: www.rally-croatia.com

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.