Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

U srijedu, 1. svibnja pozivamo sve na šetnju koju smo nazvali  „Hodeć do Grada Grobnika“. Ovom šetnjom promoviramo Čavle i Grad Grobnik kao destinaciju koja nudi prekrasne šetnice s prekrasnim pogledom te kulturno povijesnim sadržajima.

U srijedu, 1. svibnja 2019.  od  9:00 sati je okupljanje na ispred Doma kulture Čavle otkuda krećemo pješice prema Rakovom selu, starim putem prema Gradu Grobniku te usput prolazimo kraj napuštenog sela Matelci od kojeg su ostale ruševine, zatim sirana i imanje Frankulin (imanje koje je pripadalo upravitelju grobničkog kaštela) gdje se proizvodi Grobnički sir. Pri dolasku u Grad Grobnik (cca 11:00 sati) posjetit ćemo kaštel Grada Grobnika koji nam nudi posjet muzejima te manifestaciju Dan vina i pršuta gdje će biti moguće kušati vino i domaće proizvode.

U Kaštelu je ugostiteljski objekt „Castrum“ sa bogatom ponudom.

Povratak je moguć pješice (po istom putu) ili redovnom autobusnom linijom 15/15A Autotroleja u 16:15 i 18:25 iz Grada Grobnika za Čavle s vezom za Rijeku.

 

Svi pješače na vlastitu odgovornost. Treba se primjereno obući jer prolazimo neasfaltiranim putevima.

Nema kotizacije, u kaštelu će biti osiguran ručak za sve sudionike.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.