Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Čavjanski Dom kulture dobio je novi krov, a kraju je u cijelosti privedena prva faza kapitalnog općinskog projekta. U tijeku je druga faza, koja obuhvaća radove na prednjoj strani objekta.

Prva faza kapitalnog općinskog projekta- energetske obnove Doma kulture Čavle je završena. Na zapadnom dijelu objekta, u kojem se nalaze dvorana s pozornicom, vatrogasni dom i dio poslovnih prostora, obnovljena je fasada te postavljena nova aluminijska stolarija.

Kraju se ovih dana privode i radovi na termoizolaciji i zamjeni krovnog pokrova čitavog objekta. Stari sivi crjepovi zamijenjeni su novima pa je krov Doma zasjao u narančastim tonovima.

U drugoj fazi skela je premještena na prednji dio objekta, gdje se nalaze ugostiteljski objekt, banka, pošta, turistička zajednica i stara vijećnica.Trenutno se radi na fasadi i montaži dijela stolarije, koja bi trebala biti završena do kraja srpnja.

U drugoj fazi bit će postavljena rasvjeta te termoizolacija s unutarnje strane u prostoru hola, kako bi se sačuvali kameni dijelovi fasade objekta.

Trenutno je završeno 70 posto radova, a čitav projekt trebao bi biti gotov u listopadu. No, mnogo ovisi o vremenskim uvjetima jer radove na fasadi osim kiše otežavaju i eventualne visoke temperature.

Uz novi vizualni identitet realizacija projekta donosi i značajne energetske uštede, koje se po nekim procjenama penju do čak 70 posto.

“Najvažnije je da radovi, unatoč pandemiji Covida 19, ne kasne, da se odvijaju po dinamičkom planu i da ćemo u listopadu imati novi Dom kulture, na ponos svim našim mještanima”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.

Podsjećamo, projekt je “težak” 4,5 milijuna kuna, od čega je 1,5 milijuna bespovratnih europskih sredstava osigurano kroz natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja teFonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Također, Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova odobrilo je Općini Čavle 1,3 milijuna kuna, dok će se ostatak osigurati kreditom ugovorenim HBOR- om, uz kamatnu stopu od 0,1 posto

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.