Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Krajem mjeseca rujna “Craft Septembarfest” je u drevnom grobničkom kaštelu okupio desetak pivovara iz svih krajeva lijepe naše, kao i brojne zaljubljenike u pivu, koji su došli uživati u tekućim specijalitetima hrvatskih pivara.
U tekućim specijalitetima hrvatskih majstora pivara uživalo je oko tisuću posjetitelja, koji su se u kaštelu izmjenjivali tijekom poslijepodneva i večeri. Smetala im nisu ni niske temperature, zbog kojih se, u večernjim satima, prva grobnička “fešta od piva” iz atrija preselila u atraktivne konobe kaštela.
Žednih na Grobniku sigurno nije bilo, a da ne bude gladnih pobrinuli su se organizatori, vrijedni članovi Udruge Palentar, koji su skuhali veliku palentu kompiricu, s kojom su, posebno za ovu priliku servirali ombolo na pivi. Spomenuti svakako treba i domaći – Caffe bar Castrum, koji je za goste pripremao kiseli kupus s kobasicama i pivski roštilj. Svoj su doprinos dali i članovi Plesnog centra Sirius, koji su atraktivnim nastupom uveličali otvorenje manifestacije.
Premijerno izdanje grobničkog “Craft Septembarfest”, kojeg je Udruga Palentar organizirala uz pomoć TZO Čavle, Caffe bara “Castrum” i Gastro shopa “Pomalo”, a uz pokroviteljstvo Općine Čavle, ako je suditi sjajnom odazivu i dojmovima okupljenih, pokazalo se kao pun pogodak. Grobničani su tako, nakon Dana vina, u “danu piva” dobili još jednu “tekuću” manifestaciju, koja će nesumnjivo prerasti u tradicionalnu.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.