Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

Čavjanski darivatelji uvijek među najbrojnijima- nova akcija u subotu 9. srpnja

Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Čavle ove subote 9. srpnja u Domu kulture u Čavlima organizira akciju darivanja krvi od 8 do 13 sati.

„Uvijek ste držali rekord u odazivu tijekom ljetnih mjeseci, upravo onda kada krvi najviše nedostaje. I ovoga puta vas svih očekujemo, jer znamo kolika je vaša humanost“, poručila je predsjednica Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Čavle Sanja Maršanić najavljujući subotnju akciju.

Na stranicama KBC-a Rijeka stoji da su zalihe krvi svih krvnih grupa male, a posebna je potreba za krvnim grupama 0+, B- i AB-. (https://kbc-rijeka.hr/zalihe-krvi/)

Na akciju mogu doći svi koji mogu i žele, i iz drugih gradova i općina te bez prethodne najave.

„Čavjanski aktiv DDK može se pohvaliti jer okuplja puno humanih ljudi, a sa svakom akcijom aktivu se priključuju novi mladi darivatelji. Akcije se organiziraju četiri puta godišnje u Domu kulture Čavle i svaki put se u prosjeku sakupi 60-ak doza krvi“, rekla je predsjednica Maršanić.

Nedavno je održano okupljanje jubilaraca sa 50 i više darivanja krvi. Na prigodnom druženju nakon dvije godine pandemije odano je priznanje ovim divnim ljudima te su im dodijeljene plakete Općine Čavle i poklon paketi Crvenog križa.

Jubilarni 125. put krv je u svom životu darovao 44-godišnji Dejan Cetina. „Njegov rezultat, redovitost i altruizam svih je ostavio bez riječi“, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Dodala je da ovaj kraj poznat po humanosti i velikom željom za pomoći svim ljudima u nevolji.

„Hvala svima vama što me činite ponosnom što živim u našoj općini plemenitih ljudi“, poručila im je načelnica Cvitan Polić obraćajući se jubilarcima.

Osim Dejana Cetine plakete za jubilarna darivanja u protekle dvije godine dobili su:

100 darivanja: Željko Šimek i Tomislav Šalić

75 darivanja: Jadran Fućak, Zorko Matejčić, Aleksandar Grudiček, Senko Čargonja i Željko Gal

50 darivanja: Vedran Fućak, Klaudio Santaleza, Igor Maršanić, Goran Davidić, Zdravko Mijić i Bruno Mihelčić.

 

Subotnja akcija nova je prilika za sudjelovanjem u ovom plemenitom djelu, ali i poziv svima novima da se uključe u obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi jer:

„Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo!“

 

 

 

 

 

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.