Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr

7. Proljetna biciklijada Grobnik, što je održana u sklopu Grobnik Outdoor weekenda, okupila je oko 150 biciklista. Vožene su dvije rute, rekreativna i sportska, a najuzbudljiviji je i ove godine bio uspon na Grad Grobnik, popularna “Utrka za grobničku kobasicu”.

Vijenac od grobničkih kobasica, namijenjen prvoplasiranom trojcu, dobili su pobjednik Aleksandar Mataruga, drugoplasirani Saša Vidović, član Biciklističkog kluba Grobnik te trećeplasirani Danijel Malić.

Što se pripadnice ljepšeg spola tiče na cilj u Gradu Grobniku prva je stigla Nina Broznić.

“Utrka za grobničku kobasicu” dio je 28 kilometara duge sportske rute (Čavle- Podhum- Podkilavac- Jelenski vrh- Lukeži- Grad Grobnik- Čavle), u sklopu koje je nastupilo pedesetak natjecatelja.

Sportaši su startali prvi ispred Doma kulture na Čavlima, odakle su nastavili prema Podhumu, Podkilavcu, Jelenskom vrhu i Lukežima, gdje je startala “Utrka za grobničku kobasicu”. Nakon što su svladali visinsku razliku od 700 metara i popeli se na cilj, natjecatelji su se spustili natrag na Čavle.

Uz sportaše na 7. Proljetnoj biciklijadi Grobnik sudjelovalo je i stotinjak rekreativaca koji su vozili tzv. obiteljsku rutu (Čavle- Podhum- Podkilavac- Lukeži- Čavle), dugu 20 kilometara.

Nakon povratka  na Čavle izvučene su tombole, dodijeljene nagrade najuspješnijima, a organizatori su pripremili ručak za sve sudionike.

Organizatori 7. Proljetne biciklijade Grobnik su Turistička zajednica općine Čavle i Biciklistički klub Grobnik, a pokrovitelj je Općina Čavle.

Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.