Prvo izdanje “Grobničko- creskog gastro showa”, u Velikom domu na Platku, okupilo je zaljubljenike u domaću kuhinju, a s Platka, zahvaljujući bogatom grobničko – creskom meniju, nitko nije otišao gladan ni žedan.
Na Platku se gastronomski spojilo zeleno i plavo. Prvi “Grobničko – creski gastro show” ponudio je ponešto za svačije nepce. U Velikom domu na meniju je bila: ovčja juha, njoki s gulašom od ovčetine te pašta s kušom (kaduljom) i grobničkim kravljim sirom, a degustirati se je besplatno moglo i Udič – ovčji pršut u vinu s palentom kompiricom, maslinovo ulje, salamu i paštetu od ovčetine, grobnički kravlji sir, skutu i škripavac te pesto od vlasca i prženog sezama.
Osim degustacije domaće kuhinje posjetitelji su mogli i kupiti cresko – grobničke specijalitete, a organizatori su pripremili i zanimljiv prateći program. Održana je tako radionica filcanja vune Udruge Ruta Cres, a predstavile su se i Javna ustanove Priroda i Poljoprivredna zadruga Cres te “Male Gilmorice”. Svoj je doprinos dala i sveprisutna grobnička Udruga Palentar te Sirana Frankulin.
Prvo izdanje “Grobničko- creskog gastro showa” zajedničkim su snagama organizirali Veliki dom Platak i Poljoprivredna zadruga Cres, a uz pokroviteljstvo Primorsko – goranske županije, Općine Čavle i Grada Cresa.