Čavja 31, 51219 Čavle, Hrvatska
+385 (0)51 208 300
+385 (0)51 208 310
pisarnica@cavle.hr
6. “Pekmezijada” na Čavlima je, uz domaćine- Udrugu “Vidov san”, danas okupila desetak izlagača, iz Primorsko- goranske ali i okolnih županija, koji su predstavili svoje proizvode.
Od marmelada, džemova, sirupa, sokova i čajeva, preko kolača i palačinki, sve do ajvara od šumskih gljiva i senfa od smokava. Sladokusci su danas na Čavlima došli na svoje.
Svoje su proizvode, u sklopu 6. “Pekmezijade” u Domu kulture na Čavlima, predstavili izlagači iz: riječke okolice, Veprinca, Krka, Novog Vinodolskog, Lokvi, Otočca i Perušića.
I ove su godine najviše proizvoda izložili organizatori- Udruga Vidov san. U skladu s nazivom manifestacije, najviše je bilo pekmeza, marmeladi i džemova od sakupljenog voća. Uz one tradicionalne od šipka, drenjule, bazge i šljiva, prvi su puta predstavljeni proizvodi od gloga i mandarinki. Poglede su mamili i svježi kolači, a Domom kulture širio se i miris tek pečenih palačinki.
Stop ambroziji
Na ovogodišnjoj je “Pekmezijadi” predstavljen i program “Stop ambroziji”, kako bi se iskorijenila ova invazivna i agresivna vrsta korova, koja se brzo širi, a štetna je za zdravlje ljudi.
Grobničani ponovno za Adri
Pekmezijada je i ove godine imala humanitarni predznak. Naime, prihod od prodaje proizvoda Udruge Vidov san, kao i kotizacija te prihod od prodaje majica namijenjeni su petogodišnjoj Adriani Bakić, djevojčici iz Čavala, oboljeloj od teške Batenove bolesti.
Skip to content

Koristimo kolačiće

Molimo vas potvrdite prihvaćate li kolačiće sa stranice www.cavle.hr korištene u svrhu boljeg razmijevanja navika posjetitelja. U suprotnom odaberite ne prihvaćam i nećemo spremati kolačiće na vaše računalo.